Fapte fascinante despre anotomia sexuală femenină

Întodeauna firea mea a fost împinsă de câteva tendințe clar conturate și în acest articol majoritatea din aceste tendințe se regăsesc. Îmi place să citesc, să mă descoper pe mine, să mă îmbunătățesc și să primesc din totul plăcere. Deci, am citit multe despre femenitate, sexualitate, orgasm și sănătate femenină, iar acest articol este o coagulare din toate aceste subiecte extrem de interesante.În mare parte tot ce voi menționa aici poate fi regăsit într-o cărțulie superbă, care o recomand tuturor femeilor – The Clitoral Truth, de Rebecca Chalker. Accentul real al cărții se pune pe o informație corectă și utilă despre diferite aspecte ale sexualității, în special femenine. Din punctul meu de vedere aceast material a ajutat mii de femei să aibă o înțelegere mai bună a anatomiei lor și a înțelegerii modului în care se produce orgasmul lor. A explicat cum se poate de avut plăcere sexuală regulată, mai calitativă și mai sănătoasă. Dar să trecem la detalii…

Fiecare își începe drumul din anatomia femenină

În povestea lui Adam și a Evei se conține o metaforă exactă a modului în care se dezvoltă oamenii însă în realitate totul este fix invers. În poveste femeia este creată dintr-o parte bărbătească iar în realitate, fiecare om în primele faze de formare este în mare parte femeie și abia după primele 8 săptămâni după concepere apar diferențe de gen, datorită dezvoltării hormonale ale masculilor. Ca rezultat embrionii masculini și femenini încep să arate diferit.

Chiar și la adulți, fiecare parte a anatomiei femenine are un analog masculin foarte clar. De exemplu clitorisul este același penis doar că în dimensiuni mai mici și cu câteva modificații. Nu vreau să mă dau în detalii anatomice dar cu certitudine această listă poate fi prelungită cu o multitudine de exemple. Corpurile noastre sunt într-adevăr alcătuite  din practic aceleași părți, doar că organizate diferit.

Cea mai mare parte a clitorisului este internă

Încă din băncile școlii acelea din noi care erau mai interesate de biologie participau la dezbateri în care penisul ca și organ se poziționează superior clitorisului însă puțini știu adevărul la acest subiect. Defapt aceea ce vedem sau simțim noi în exterior – clitorisul – este doar vârful aisbergului sau mai bine spus a vulcanului, iar în interior se ascunde un corp vast, cu o structură foarte evidentă. Anume el este unul din principalele motive din care noi primim plăcere de la pătrundere ci nu doar de la mângâierea părții exterioare.

Și cine n-ar spune că bărbații au un sistem mai dinamic și puternic primind din el mai multă plăcere iar femeile doar un butonaș mic cu capacități respective, greșesc. Clitorisul interior oferă o mulțime de plăceri și practic de la orice atingere a vulvei primește stimulare indirectă. Astfel ajungem la concluzia că plăcerea sexuală teoretic este identică cum la bărbați așa și la femei însă practic, din cauza diferențelor de stimulare, femeia are ”mai multe tipuri de simțuri” și respectiv plăceri mai diversificate.

Corpul clitorisului poate fi stimulat direct

Acest corp vast despre care am menționat în alineatul de mai sus poate fi stimulat direct deoarece el, la fel cum și analogul său masculin, poate fi atins. Partea clitorisului pe care o vedeți în mod normal este deci vârful, iar după el urmează o parte din corp, aproximativ un centimetru, dintr-un țesut foarte sensibil, numit arbore. El se află sub fiele însă la atingere se simte direct – deci poate fi stimulat. Pentru a produce efect asupra lui, masați în sus/jos sau în circumferință capota clitorică și concentrați-vă la senzații – veți simți care parte anume vă crează plăcerea. Manevra poate fi făcută cu palma, degetul sau mult mai comod – cu o jucărie specializată de dorit cu vibrator.

”Punctul G” nu există însă ceva totuși este

La acest subiect putem vorbi mult, însă din punct de vedere științific, sau anatomic dacă vrei, savanții nu identifică un punct în interiorul vaginului care la stimulare sau presiune ar duce femeia spre orgasm și ejaculare.

Cu toate acestea, este adevărat că unele femei pot primi orgasm de la penetrare iar altele pot chiar să ejaculeze în proces iar această ejaculare nu neapărat este însoțită de orgasm. Multe dintre noi nici nu realizează că acea pată umedă pe pat nu înseamnă neapărat orgasm. Defapt ejacularea femenină provine din stimularea unor glande, aflate în țesutul erectil spongios ce înconjoară uretra, care este cunoscut și ca prostată femenină. Nu o puteți atinge direct însă presiunea care se formează pe pereții vaginali o stimulează – presiune care poate fi obținută cu o jucărie intimă sau cu un penis.

Morala poveștii? Corpul uman are niște sisteme incredibile care merită studiate și înțelese de fiecare. Iar atenție deosebită merită acele sisteme care ne aduc plăcere și ne fac mai fericite.


Lasă un răspuns