Bile vaginale

Bile vaginale – Ce sunt, cum trebuie de folosit și pentru ce

Ca introducere, să zic câteva cuvinte despre mușchiuleții vaginali, care sunt deosebit de importanți pentru fiecare femeie. Ei se află în interiorul vaginului, au o formă inelară și sunt implicați în două procese vitale pentru noi – sexul și nașterea, având un impact enorm în calitatea ambelor procese. Deoarece mușchii intimi sunt fini și nu prea mari, antrenarea lor este simplă iar efectele pozitive lei vei simți cum având o naștere mai ușoară așa și în timpul actului sexual. Apropo, partenerul tău la fel, va simți diferența și cu certitudine va aprecia capacitățile tale 🙂

Un pic mai multe detalii

Muşchii vaginali se împart în 4 grupe, 3 – în interiorul vaginului, iar a 4-a – în zona anusului. Femeia poate să nu îi simtă, să nu îi diferenţieze şi să nu îi folosească. Nu toată lumea îşi pune problema antrenării acestei zone. Însă medicii recomandă exerciţii speciale pentru a evita ulterioarele probleme și pentru a îmbunătăți experiența femeii de zi cu zi.

Muşchii planşeului pelvian au fost studiaţi de cercetătorul american Arnold Kegel, care a patentat un complex de exerciţii pentru muşchii perineului. Chiar la mine pe blog poți vedea un articol despre exercițiile Kegel.

Istoria antrenării organelor feminine se măsoară în mii de ani. În China Antică, India Antică şi Egiptul Antic, femeile făceau exerciţii de întărire a muşchilor vaginali cu ajutorul unor pietricele rotunde. Ele învăţau să provoace bărbaţilor plăcere maximă. Ideal era ca în vaginul femeii să fie introdus un obiect subţire cu diametrul de cel mult 5 mm, dar să nu poată fi scos, dacă aceasta îşi încorda muşchii.

În haremurile orientale exerciţiile erau la fel de sofisticate. În vaginul femeii se turna apă, iar ea încerca să o reţină în poziţie verticală. Concomitent, ea trebuia să se mişte şi chiar să danseze, fără a vărsa nicio picătură. Este greu să verificăm dacă acestea sunt adevărate sau doar o legendă, însă cu siguranţă putem învăţa să ne controlăm muşchii.

Despre biluțe și antranament

Dispozitivul pentru antrenarea muşchilor intimi ai femeilor a primit denumirea de bile vaginale. Astăzi acesta este un dispozitiv medical, iar specialiştii îl recomandă pentru profilaxia incontinenţei urinare şi restabilirea tonusului după naştere.

Bilele vaginale moderne sunt  executate din plastic, silicon, metal sau sticlă. Variantele din PVC sunt cele mai practice, iar suprafaţa lor nu necesită măsuri sofisticate de îngrijire şi curăţare. Însă plasticul nu trebuie lăsat în interiorul corpului mai mult de 2 ore. Siliconul este un material hipoalergenic, fiind folosit pentru acoperirea dispozitivului. Astfel de bile pot fi ţinute în interior până la 6 ore. Metalul şi sticla sunt materiale destul de grele, reprezentând opţiunea preferată a utilizatoarelor avansate. Şi acestea pot fi ţinute în interior, fără întrerupere, timp de până la 6 ore.

Bilele au diverse diametre – de la 1,5 până la 4,5 cm. Ele pot avea nu doar formă rotundă, ci şi ovală sau de picătură. Deseori ele au o îmbinare flexibilă, necesară pentru exerciţii. La capăt ele sunt dotate cu o codiţă, de care trebuie să tragem pentru a scoate dispozitivul. Modelele pentru utilizatoarele avansate nu mai au astfel de sforicică, pentru că o femeie antrenată poate evacua cu uşurinţă dispozitivul fără ajutorul mâinilor.

Exerciții și programe de antranament

Există o mulţime de programe de antrenament, iar principiul lor este acelaşi – alternarea încordării şi relaxării muşchilor interni. Pentru a afla nivelul de dezvoltare a muşchilor poți face un test simplu: încordează întâi muşchii anusului, încercând să îi tragi în interior, relaxează-i. Apoi repetă procedura cu mușchii de la intrarea în vagin. Deja simți că acestea sunt două grupe de mușchi diferite și fiecare din ele poate fi controlată.

Un test mai complicat: încercă, cu ajutorul muşchilor, să evacuezi ceva din vagin. În acest caz trebuie încordaţi muşchii situaţi în zona colului uterin. Eu personal n-am reușit să obțin rezultat fără să mă antrenez vreo 2 săptămâni. Însă să vezi efecte după, cum la nivel de simțuri personale, așa și pe fața uimită a partenerului meu sexual 🙂

După câteva luni de antrenamente cu bile vaginale, fiecare porţiune va fi activă şi le vei putea încorda pe rând. Iar masajul erotic al penisului reprezintă o alternare a încordării şi relaxării diverselor zone din interior. Aceste acţiuni magice produc bărbaţilor o plăcere enormă. Şi femeia îşi primeşte bonusul – în timpul antrenamentelor creşte afluxul de sânge spre bazin, activizând sute de terminaţii nervoase. Ca rezultat, femeia se excită mai uşor şi ajunge mai repede la orgasm.

Câteva sfaturi înainte de utilizare

Este foarte recomandat ca bilele vaginale să fie utilizate cu lubrifiant. Substanţa îmbunătăţeşte lunecarea, ceea ce este foarte important pentru executarea corectă a exerciţiilor. În magazin poți găsi mai multe variante de lubrifianți intimi.

Bilele trebuie spălate şi înainte, şi după utilizare. În interior pot fi introduse doar obiecte curate. Sticla şi metalul pot fi puse chiar şi în maşina de spălat vase. Siliconul şi plasticul trebuie prelucrate cu apă şi săpun moale, iar după spălare să fie păstrate într-un loc uscat și curat.

Dacă suprafaţa bilelor s-a deteriorat, este mai bine să nu le utilizezi. Nu ignora prezenţa iregularităţilor, marginilor ştirbite, semnelor de afectare a materialului. Desigur, aceasta nu se întâmplă des, dar dacă s-a întâmplat, mai bine să nu riști.

Este clar că rezultate aduc doar antrenamentele regulate. În fiecare săptămână trebuie să găsești timp pentru 2-3 antrenamente, macar câte 10 – 15 minute. Poți pur și simplu să le porți în interior atunci când faci treburi casnice, stai la computer, îți urmărești prietenii pe instagram sau chiar când ieși la plimbare.

Totuși cel mai important – primește plăcere de la biluțele tale, poartă-le cu drag și bucură-te de fiecare clipă petrecută cu ele. Alege-ți aici primele tale bile vaginale.

Cu drag,
a ta,
Eva


Lasă un răspuns