Citez profèsorul: ”Masturbează-te oricând ai posibilitatea”

Nimic nu îți curăță capul mai bine decât o frecătură bună. Oamenii au înțeles beneficiile masturbării de-a lungul anilor. Acum știm că remediază aproape totul - stres, insomnie, dureri de cap. Ce altceva... bine... cred că doar enumerând aceste trei probleme prezente în viața practic fiecărei femei - deja este destul. Nu treceți cu vederea acest adevăr. Ai o dificultate psihologică? Masturbarea poate fi o suluție. Dar să fim obiective și să ne ținem în mâini!

În timp ce scriu acest articol am dat o căutare pe Google să văd ce scrie lumea la subiect. Ohh... atâta material. Și da - nenumărate beneficii: reducerea riscului la diferite boli cardiovasculare, prevenirea diferitor infecții uterine, îmbunătățirea vizibilă a vieții sexuale ș.a.m.d. În caz de-mi vei urma exemplul să cauți informație despre asta, atenție sporită la forumuri unde se spun multe dar fără confirmare medicinală sau științifică - recomand să te documentezi în surse cu renume, care au argumentare desfășurată și corectă. Pe forumurile menționate cea mai populară întrebare ar fi ”Mă masturbez oare prea mult?” urmată de duzine de răspunsuri de experți. Ce să zic - mult sau puțin e greu de spus - important e ca masturbarea să nu ia un loc prea important în viață, așa ca să sufere celelate activități. Dacă te ții în această limită, totul va fi bine.

Deşi pare un subiect tabu, autosatisfacția a fost recomandată femeilor încă din antichitate. Specialiştii ne sfătuiesc să nu ne simţim incomod, deoarece, chiar dacă pare de necrezut, copiii îşi provoacă plăcere atingându-şi organele genitale, încă din uter. Potrivit unui studiu realizat de sexologii americani, circa 94% din bărbaţi şi 85% din femei au recunoscut că se masturbează periodic.

Am o prietenă care la pauza de masă pleacă acasă să mănânce dar adesea nu doar pentru asta. Își face un bine plăcut... stă 10 minute întinsă să se odihnească... garantez că așa o atitudine o face mult mai sănătoasă și mental și fizic, comparativ cu colegele ei jenate de idee. Poate se reține cu câteva minute, dar e în dispoziție mai bună și e mai energică - deci, mai eficientă. Să fiu angajatorul ei, aș pune-o în exemplu.

"Chiar şi pentru femeile care au o relaţie, acesta poate fi un mod foarte sănătos de auto-îngrijire", spune Kelley Johnson, sexolog S.U.A pentru publicaţia womenshealthmag.com. Specialistul recomandă femeilor să facă acest lucru de cel puţin de 2 ori pe săptămână, oferind o serie de motive care confirmă că masturbarea este benefică. Pentru că articolul iese prea lung, mai jos găsești o listă prescurtată a acestor motive.

Iată câteva beneficii clare ale masturbării femenine

Întăreşte musculatura vaginală

Prin această practică, menţineţi în formă zona pelvină, care, odată cu vâsta, îşi pierde tonusul. Masturbarea păstrează, de asemenea, funcţiile orgasmului.

Te ajută să te calmezi

Prin plăcerea oferită de masturbare se produc endorfine care contribuie în mod pozitiv la stimularea stării de spirit. De asemenea, se reduc stresul, tensiunea si sentimentul de depresie, spune Johnson. În plus, orgasmul te ajută să dormi mai bine.

Poate ajuta la ameliorarea durerii

Hormonul fericirii sau oxitocina, care se produce în timpul masturbării, poate anula durerile de cap, cele produse de artrita reumatoidă şi de crampele menstruale. "Un orgasm bun poate avea într-adevăr un impact pozitiv asupra durerii în sine", spune Johnson.

Susţine sănătatea cardiovasculară şi scade riscul diabetului zaharat

Numeroase studii au arătat că persoanele care au mai multe orgasme dezvoltă o rezistenţă mărită la boli coronariene. Mai mult decât atât, masturbarea ajută la prevenirea infecţiilor de col uterin şi cele urinare, conform celor precizate de specialist pentru publicaţia womenshealthmag.com.

Vei descoperi cele mai profunde fantezii sexuale

Atunci când suntem singuri, mintea este liberă să rătăcească şi să îşi satisfacă orice poftă. "Prin masturbare, stimulăm fantezia şi componenta mentală a sănătăţii sexuale, ceea ce este foarte important", spune Johnson". Această fantezie poate stârni interesul pentru scenarii sexuale care merită încercate în viitor, adaugă specialistul.

Îmbunătăţeşte starea de spirit

Adevărata frumuseţe a masturbării este că nu trebuie să impresionezi pe nimeni, aşa că te simţi liber şi te laşi în voia senzaţiilor altfel decât reuşeşti alături de un partener, ceea ce are un efect benefic asupra stării de spirit.

Te ajută să descoperi exact ce le place

„La bărbaţi lucrurile sunt mai uşor de înţeles, dar femeile sunt mult mai complexe. Trebuie să descoperim ce ne place şi apoi să comunicăm exact ceea ce dorim partenerului nostru", spune Johnson. "Trebuie să ne permitem să ne descoperim ca persoană sexuală şi să aflăm ce avem nevoie pentru a ne putea bucura de sex ”, a adăugat aceasta.

Nu implică riscuri

Masturbarea este cel mai sigur mod de a face sex. "Nu puteţi rămâne însărcinată masturbându-vă. Dacă folosiţi doar jucăriile erotice personale, scăpaţi şi de riscul de a contacta boli cu transmitere sexuală. De asemenea, nu există teama că se poate rupe prezervativul”, spune sexologul.

Stimulează libidoul

Cu cât te masturbezi mai mult, cu atât îţi satisfaci mai bine pofta sexuală. "Avem într-adevăr nevoie de masturbare pentru a menţine dorinţa noastră sexuală. Dacă nu ne stimulăm în mod activ, sexul devine complet lipsit de importanţă", subliniază Johnson.

Sunt sigură că dacă ai ajuns până aici - ți-ai făcut o părere la subiect. Lasă-mi-o în comentarii - avem ce discuta.


1 comentariu pentru acest articol

  1. Cătălina

    De acord la 100%!

    A fost perioadă când personal am testat “cu” și “fără”. Rezultatul este evident – Avem nevoie de asta, indiferent dacă este partener sau nu.

    Masturbarea este cel mai frumos sex!

Lasă un răspuns